Obdivuji Evinku, že dokáže stále vymýšlet co budeme jíst. Někdy máme třeba svíčkovou, jindy guláš z kance ale u nás vede zelenina a králík. Králík jde dělat snad na tisíc způsobů a oba ho máme hodně rádi. Občas si dáme třeba i nudle s mákem. Ten si sami meleme což dá docela zabrat na ručním mlýnku. Ale už jsem to vychytal. Místo kliky aku vrtačka a to je potom fofr. Jo, zlatý český ručičky. To se pak mák mele jedna radost.
Ono je stejně všechno o tom, z jak kvalitních surovin se vaří. Z těch vlastních se vaří nejlépe a nejchutněji. A když si to sami vypěstujeme, tak taky nic nevyhodíme. Byl by to hřích zabít třeba králíka a pak to vyhodit. Člověk když to zvíře zabije, tak má k němu úctu. ( Zkuste se starat pět měsíců o králíka, potom ho klepněte abyste se najedli a pochopíte to.) Já vím, koupit kus flákoty u řezníka, to je takový anonymní, nemusíte to zvíře chytit a zabít. On to za Vás udělá někdo jiný. Někdo řekne, že jsem vrah. Ale on není? On si jen toho vraha zaplatí. Jiný rozdíl v tom není. Jediné řešení je nejíst maso. O tom co dokáží často vyrobit z nejen masa výrobci by bylo na samostatný článek. To bývá přímo pohrdání zvířecím ( i rostlinným) životem.
Na závěr otázka pro vegetariány: křičí salát když ho rvete ze země? Já si myslím, že ano. Jenom my to neslyšíme.
Recept na pánev najdete níže.