Vzhledem k tomu, že po okolí se válí doslova tuny jablek a je nám líto je nechat shnít pod stromy, vyrábíme si vynikající mošt.
Ale co s tím, co leze mimo šťávy z odšťavňovače? Kozy to přímo milují, jenže co to využít ještě jinak? A tak vznikl tento recept:
Jablka k odšťavnění pečlivě vykrájíme vč. stopek a jadřinců. Asi 3 kg jich proženeme šnekovým odšťavňovačem a tzv. odpad smícháme s:
1 jogurt, 1 vejce, hrst ovesných vloček, hrst ořechů (umeleme) a kokosu, semínka slunečnice, sezamu a lnu a 2 lžíce medu. Vytvoříme těsto a dáme na 1/2 hod. do lednice.
Na pečící papír utvoříme asi 1/2 cm vysokou placku. Nakrájíme dle libosti a dáme péct na 40 min. na 180 st.
Vzniklé ,,sušenky“ můžeme obalit v moučkovém cukru, nebo polít čokoládou.
Levné, chutné, zdravé a výživné.