Domácí kondenzované mléko

Za pár babek

I když to kupované je zatím kupodivu dobré, není nad to si ho vyrobit.

1 litr mléka, 300 g cukru, 3 lžičky vanilkového cukru. Dáme vařit do  hodně širokého kastrolu ( to kvůli co největší ploše odparu) a na prudkém ohni vaříme cca 15 min. Musí být při vaření pěna! Mléko potom slijeme do sklenice. Pozor, po vychladnutí ještě zhoustne, tak abyste nemuseli shánět sbíječku -:)  Když tak za úplatu zapůjčím -:) -:)                                                                                     Už z něj máme vaječný koňak a nemá chybu!!!

Příště trochu řidší …

příště to chce trochu řidšíPo dvou hodinách: ,, Já fe na to můžu vyfrat, fem sebou fláknul fo zem, mam dvě manfelky, rozbil fem fi hubu fo futro, to je f pudeli heee hhhh krk !“ 

 

Také vidíte dva panáky?

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *