To si takhle člověk ráno vstane zatopí ve sporáku, dá snídani sobě i zvířatům z vlastních zdrojů a je spokojený. Potom dojde do sklepa a přinese brambory, kompoty a marmelády.
Evinka vaří gulášek z jelena a já kafíčko. Klídek a pohoda.
Rozčilujete se nad masem z Polska? Vy co máte zahradu, kolik z vás chová alespoň králíky? Nebo slepice? A vy co jí nemáte, kolik z vás si dojede pro kvalitní maso k sedlákovi? Jo aha, ono to dá práci, nebo je to drahé. On ten sedlák neví co by za to chtěl, že jo. A vozí si zadek v traktoru, který je díky dotacím jednou tak drahý. No to ne, to radši do hypersuper a hezky nadávat. Proč zaplatit za kvalitu českému zemědělci smrdícímu hnojem, který si to odmaká vlastníma rukama. To raději dát prachy navoněným německým managééérům v obleku a kravatě.
A vůbec, proč vlastně vařit. Vždyť dojít si na oběd je tak snadné. Hezky vám to okoření, přesolí, i glutamát přidají. To aby to lépe chutnalo a pak ani nevíte co jste vlastně snědli. Jen než dojdete domů tak máte hlad. Protože pokud jíte kvalitní potraviny, sníte toho méně a déle vám to vydrží v žaludku.
Až budete alespoň jeden rok vařit z opravdu kvalitních surovin, nepoužívat masoxy, magi a podobné sajrajty tak už se v restauraci nenajíte. Proč? Jednoduše vám to tam nebude vůbec chutnat. Budete sedět nad jídelním lístkem a absolutně na nic nebudete mít chuť – vlastní zkušenost.
Pro mě za mě, klidně si ty náhražky a podřadné potraviny jezte. Zanadáváte si dvakrát. Poprvé že to jídlo stojí za prd, a podruhé v lékárně, až si půjdete pro prášky na to, abyste to levné žrádlo přežili.
Jo a pokud čistě náhodou stavíte nový barák, tak jedině bez sklepa. Protože mít v dnešní době sklep a v něm brambory, ovoce a zeleninu není in. To jen naše babičky byly tak nevzdělané, že tohle všechno v tom slepě měly na celou zimu.
2 komentáře
Co já bych dal za sklep. Aby měl i sedmý schod 😉
Jo, sedmý schod. Mohl by být i osmý klidně. Ale na schod se moc piva nevejde. Víš kolik toho dokážu vychlastat?