Víte co jsou vietnamky? A grém? A jídlo bez chemie?

A zase máme vedro. Vezmeme si opalovačky, žabky tehdy zvané vietnamky, madračku, osušku, deku, grém na opalování a hurá na koupák :-). Jo, bejvávalo. I ten  slovník je už jiný.

Tohle už nás hodně dávno přestalo bavit. Raději se staráme abychom měli na zimu vlastní zásoby. A když je nám moc horko, máme hadici s vodou.

161 ks švestek

Dnes budeme dělat švestková povidla, kompoty a kečup opravdu jen z rajčat. Švestky co zbydou usušíme.

Parádní úroda, uděláme protlak a zavaříme na lečo
5 kg švestek
Hotový kečup z vlastních rajčat, žádné náhražky

Kompoty jsou hotové, na lečo připraveno a švestky zasypané cukrem budou 24 hodin odpočívat ve sklepě.    Je 15 hodin a máme hotový další výrobek, kečup z vlastních rajčat. Dovařit a dát do sklenic.    

A je hotovo. Na závěr ještě borůvkový koláč. Spálili jsme půl kolečka dřeva, ušpinili čtyři myčky nádobí, spotřebovali 10 kg švestek, 5 kg rajčat, 2 kg paprik, cibuli, 2 kg cukru, nějaké koření a ocet, vypotili nějaký pot, ale máme další zásoby na zimu. Navíc báječný pocit že máme jídlo z vlastní sklizně.

2 komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *