Upečeme si kachnu

Pokud si chceme upéct kachnu, máme dvě možnosti. Buď si jí koupit v obchodě, nebo si odchovat vlastní. Nutno podotknout, že koupě v obchodě je opravdu nejjednodušší způsob jak se k uvedenému zvířeti i pečínce dostat. Ovšem tím se připravíme o spoustu radostí, starostí i práce.

A jak ten domácí chov funguje? Takto aspoň u nás.

První starost je sehnat kachňata. Máme spolehlivého dodavatele, ovšem 70 km daleko. Tak si prostě uděláme výlet a přivezeme 20 jednodenních žlutých, nádherných a roztomilých kuliček. První tři týdny jim musíme topit, neboť mámu nemají a nemá je kdo zahřát. Pouze infra žárovka nad nimi.

Po třech týdnech jdou poprvé ven a poprvé vidí trochu větší vodní plochu než je napáječka. To vám je radosti. A věřte, že si to užívají.

A dál už jen krmíte, měníte vodu v tom malém bazénku co mají k dispozici několikrát denně, a večer je nesmíte zapomenout zavřít do kachníku, jinak přijde liška a hostinu bude mít ona, nikoliv vy.

No a po zhruba devíti týdnech přijde ta nejméně příjemná práce. Asi už tušíte jaká. Zabít, oškubat a vykuchat. A musíte to stihnout během týdne, než začnou přepeřovat. Pak už je oškubat je nadlidský výkon. Druhou šanci na škubání máte až za dalších šest týdnů.

Výsledkem vašeho snažení je vaše vlastní masíčko a kachny vážící plus mínus tři kila s vynikající chutí.

Pokud vás zajímá, na kolik ta sranda vyjde, tak zhruba stejně jako byste si jí koupili v hypersuper. No jo, ale ta báječná chuť, tak  ta je k nezaplacení. Prostě …. musí vás to bavit. A o tom to je.

Mňam, mňam ..

 

 

Náš dodavatel

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *