To se takhle vezme kus kozla ….

…. upeče se v troubě a je báječný oběd.

No, tak jednoduché to zase není. Maso dáme péct do trouby se dvěma cibulemi, posypeme solí, kmínem, drcenou pálivou paprikou a skleničkou vody. Z prasátka nám zbyla kůže, tak jsme ji na maso kousek položili – pak jí sežral kocour. Než se maso upeče ( 6 – 7 hodin), uděláme bramborové knedlíky a zelí.

Když je maso pečené slijeme výpek a přidáme 4 stroužky česneku, 1/4 lžičky pepře, lžičku hořčice, lžíci hladké mouky a rozmixujeme ponorným mixérem.

Krátce povaříme a máme vynikající oběd bez masoxů, glutamátu a podobných sajrajtů.

Z obrané kosti uvaříme vývar. Vývar sníme, kosti rozdrtíme slepicím a až přestanou snášet, uděláme vývar z těch slepic. Jejich kosti rozdrtíme pro další slepice a tak pořád dokola.

Tady se opravdu nevyhodí vůbec nic.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *