Štrůdl

Od paní ze Slovenska, se kterou si píšeme jsme dostali recept na chutný štrůdl.

A aby si čtenář užil, recept bude ve slovenštině. Pro nás starší je to  normální jazyk, mladým pokud budou chtít tak přeložím.

250 g hladka múka,   1 celé vajíčko,   50 g práškový cukor,     1 polievkova lyžica olej,   štipka soli, 150 g biely jogurt (najlepši je domaci),     600 g postruhané jablká,   škoricový cukor
– z múky, vajca, bieleho jogurtu, lyžice oleja, a soli vypracujeme cesto, ktore rozdelime na 2 časti a každú rozváľame na tenko, na cesto poukladáme jablká posypeme škoricovým cukrom podľa chuti, pečieme na 180 °C asi 45 minút.
Myslím, že tomu bude každý rozumět. Jo a „cesto“ opravdu není cesta 🙂
Takže uděláme cestu, rozválíme jí na tenko a tu cestu rozdělíme na dvě části. Na první část cesty naházíme jablka. Pozveme si Skansku s finišérem. Do finišéru naházíme druhou polovinu té cesty a necháme ho ( finišér) položit koberec na tu první část cesty. A  máme zároveň upečeno. 🙂 🙂 🙂

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *