Od paní ze Slovenska, se kterou si píšeme jsme dostali recept na chutný štrůdl.
A aby si čtenář užil, recept bude ve slovenštině. Pro nás starší je to normální jazyk, mladým pokud budou chtít tak přeložím.
250 g hladka múka, 1 celé vajíčko, 50 g práškový cukor, 1 polievkova lyžica olej, štipka soli, 150 g biely jogurt (najlepši je domaci), 600 g postruhané jablká, škoricový cukor
– z múky, vajca, bieleho jogurtu, lyžice oleja, a soli vypracujeme cesto, ktore rozdelime na 2 časti a každú rozváľame na tenko, na cesto poukladáme jablká posypeme škoricovým cukrom podľa chuti, pečieme na 180 °C asi 45 minút.
Myslím, že tomu bude každý rozumět. Jo a „cesto“ opravdu není cesta 🙂
Takže uděláme cestu, rozválíme jí na tenko a tu cestu rozdělíme na dvě části. Na první část cesty naházíme jablka. Pozveme si Skansku s finišérem. Do finišéru naházíme druhou polovinu té cesty a necháme ho ( finišér) položit koberec na tu první část cesty. A máme zároveň upečeno. 🙂 🙂 🙂