Šlehačka, med a vajíčka

aneb upgrade ruské zmrzliny

Dnes mi bylo hned po probuzení nějak horko a tak se hodila naše vylepšená zmrzlina k snídani.

Původní recept je stále vynikající, ale je tam dost cukru. Sice je cukr lepší než ty srágory ála glukózofruktózový sirup co dnes cpou do všeho, ale i tak …

A protože máme svůj med, nahradili jsme cukr medem. Jinak recept zůstal stejný. Zmrzlina je zdravější a chuťově zůstala vynikající.

Původní recept je v rubrice naše recepty, ale dám ho sem znovu, tentokrát s medem:

Ze 4 bílků ušleháme sníh, 4 žloutky utřeme s pěti lžícemi medu ( cukru). Ušleháme ze 400 ml šlehačku. Vše zvlášť. Potom vše smícháme dohromady a  přidáme dva vanilkové cukry. Dáme do vhodných krabiček a šoupneme do mrazičky na pět hodin. Je opravdu vynikající.

Jo, a ostružiny budeme za chvíli trhat rovnou z okna:

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *