Objednané buřtíky jsou opravdu velice chutné, ale sníst je nestačíme. A tak Evinka udělala nejen výborný oběd, ale i zásobu do mrazáku na horší časy.
2 kg uvařených a rozstrouhaných brambor, 3 vejce, 2 buřty od Šprinců, 10 dkg uzeného bůčku též od nich, 5 lžic oleje, cca 20 dkg hrubé mouky, 10 dkg semolínové mouky, 2 lžičky soli. Množství mouky přizpůsobit tak, aby vzniklo hutné těsto. Buřty a bůček na hrubo umeleme.
Těsto naplníme na hrubo umletým masem a vaříme 15 minut. Na rozdíl od kynutých knedlíků tyto po uvaření nepropichujeme.
Knedlíky díky parádní náplni jsme snědli jen tak samotné. Jinak lze podávat se zelím, špenátem nebo s osmaženou cibulkou.
