Včera byla smaženice, dnes bude kuřátko. Takové docela malinké, vždyť vykuchané mělo „jen“ 2,5 kg. Opravdu to nebyla slepice, opravdu je to kuře Kalimero. A rostlo od začátku května.
A protože kuřátka mají dost sádla, nemusíme nic přidávat mimo soli, kmínu a granulované papriky ( možno i trochu pálivé). Jinak nedáváme nic jiného!
Pečeme na 120 st. v přiklopeném pekáči asi dvě hodiny. Občas polijeme maso tukem který se vypekl. Potom zvýšíme teplotu na 180 – 200 st. a dále pečeme asi hodinu.

Jíme samotné bez přílohy. Však si to důchodci mohou dovolit 🙂 Jak pravila Marie Antoinetta, francouzská královna: „Když nemají na chleba, ať jedí koláče“.
Tuk který se vypekl slijeme do sklenice a používáme jej při přípravě jiných pokrmů jako sádlo. Dáváme jej i do těsta na chleba.
Tímto se nám neskutečně snížila spotřeba oleje i másla. Čtěte dále
VAROVÁNÍ! Tento recept neplatí pro chemická kuřata zakoupená v hypersupermegamarketech !!! Voda se vypaří, kuře spálí a o výpeku si můžete nechat zdát!