Karbanátky Kalimero

Tak jako každý rok, i letos nám přivezli kuřátka. Tím pádem nastal čas pomalu uvolňovat místo pro ty, která si necháme na snášku. Kalimera jsou totiž děsně fajn slepice. Zabíjíme je od kila a půl a ty poslední mají 3,5 kg vykuchané. Chuťově vynikající, něco mezi kuřetem a kachnou. A také dobře snášejí vajíčka. Hodně a velká. Tedy pokud neskončí na pekáči.

A protože už moje ženuška neví co uvařit, vznikly tyto karbanátky:

To se vezme kilo kuřecích ( v našem případě slepičích) prsou, 10 dkg sýra Gouda, 4 stroužky česneku, 2 malé cibule, 1 houska, dvě vajíčka a dvě lžíce pohankové lámanky. . Přidáme granulovanou papriku, ze zahrady přineseme trochu libečku, trochu kadeřávku a vše umeleme na masovém mlýnku. Tedy mimo vajíček, ty mlít nemusíme. Podle chuti dochutíme a máme karbanátky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *