Po vánocích

U nás je po svátcích stejně jako před nimi. Vlastně bylo stejně jako kdykoliv před tím. Jedli jsme stejně co se týká množství, stejně jsme měli i pohodlí a klidu.

Z procházek po lese jsme si přinesli krásné šípky které nestačily zmrznout a také houby, zvané jidášovo ucho. Houba je to sice bez chuti, ale jak praví strejda gůůůgle a moje žena, velice zdravá. Pokud to tvrdí gůgel, lze o tom pochybovat. Ale pokud to samé tvrdí moje žena, je to pravda.

Maso z králíka, jelena, slanina, cibule a játra. Úplně vše z vlastních zdrojů.

My dva stejně máme občas krásný nápady. Třeba vykašlat se na všechno v čem je pšenice. A tím pádem překopat náš jídelníček úplně naruby. K snídani místo chleba vývar z jelena, k obědu pohanku s králíkem a k večeři pohankové palačinky. Sice pohanková mouka stojí 60,-/ kilo místo devíti za pšeničnou, ale zase věříme, že ušetříme v budoucnu v lékárně.

V okolí zase ubyl pořádný kus lesa, protože kůrovec. Pokud by to takhle pokračovalo, budeme za pár let bydlet na savaně. Jen bez žiraf a antilop. Naštěstí vysazují stromky nové, tak snad se uchytí a naši pravnuci budou mít opět krásné lesy.

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *