Vlastní zdroje potravin jsou báječné.
V létě vypěstujeme papriky a rajčata, které zavaříme následujícím způsobem:
Nakrájené papriky a rajčata se lžící oleje podusíme asi 5 min. na pánvi. Dáme do sklenic a zavaříme. Nic víc.
V zimě použijeme na lečo nebo pizzu, případně do omáček nebo jako přílohu.
Pizza na obrázku:
1 vejce, 400 g hladké mouky, 100 g špaldové mouky, 4 lžíce oleje, sklenička mléka, 1/2 droždí.
Uděláme těsto, necháme vykynout a rozválíme slabou placku na plech. Na těsto rozprostřeme zavařenou zeleninu dle receptu výše, přidáme nakrájenou cibulku, lístky mladých kopřiv, koření na pizzu a sýr nivu.
Pečeme na 180 st.
Takže: sýr 20,-, těsto cca 8,- Kč. Díky vlastním surovinám nepřekročí cena pizzy pro dvě osoby 30,- Kč. Kolik že stojí v pizzérii ???
( Zbylé těsto lze druhý den použít na langoše.)
1 komentář
vypadá skvěle 😉